Camera’s geplaatst na explosies bedrijfsvoertuigen

Camera’s geplaatst na explosies bedrijfsvoertuigen

Geplaatst op 11 april 2023, om 13:22 uur

VLAARDINGEN – Bij een Vlaardings bedrijf waarvan afgelopen week twee voertuigen verloren zijn gegaan door explosies zijn beveiligingscamera’s geplaatst, meldt de gemeente Vlaardingen. De gemeente is vooralsnog niet van plan het bedrijf al dan niet tijdelijk te sluiten. “Als de uitkomsten van het onderzoek andere maatregelen vragen gaan we dat uiteraard overwegen”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Aan de Koninginnestraat in Vlaardingen raakte afgelopen weekend een pick-uptruck zwaar beschadigd door een nachtelijke explosie. Daardoor raakte ook een pand beschadigd. Eerder in de week werd in de Vlaardingse Gretha Hofstralaan een voertuig van hetzelfde bedrijf ook al compleet vernield door een ontploffing. Er vielen bij beide incidenten geen gewonden.

De politie onderzoekt de explosies en roept getuigen op zich te melden. De toedracht van de vernielingen is nog onbekend. De politie heeft nog niemand aangehouden.

De eigenaar van het bedrijf wil niet op de zaak reageren. Uit voorzorg worden de andere bedrijfsvoertuigen op een afgesloten plaats geparkeerd.

 

Door: ANP