PSV-fan krijgt 3 maanden cel voor aanvallen van keeper Sevilla

PSV-fan krijgt 3 maanden cel voor aanvallen van keeper Sevilla

Geplaatst op 8 maart 2023, om 10:59 uur

DEN BOSCH – De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond 23 februari tijdens de voetbalwedstrijd PSV – Sevilla de doelman van de Spaanse club aanviel, is woensdag veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Ook legde de politierechter hem een strafrechtelijk gebiedsverbod op van twee jaar voor de omgeving van het PSV-stadion in Eindhoven. De officier van justitie had tijdens een snelrechtzitting in de rechtbank in Den Bosch dezelfde straf geëist.

De aanhanger van PSV rende in de slotfase van de wedstrijd het veld op en ging op doelman Marko Dmitrovic af. Hij viel hem onverhoeds van achteren aan en gaf hem een vuistslag, die de keeper deels wist te ontwijken. Meerdere beveiligers kwamen snel het veld op om de man weg te voeren.

“U gaat met een dronken kop fors onder invloed het veld op”, aldus de politierechter. “Het is volstrekt respectloos tegenover de speler, de voetbalclub en de echte supporters van PSV. U noemt zich voetbalfan. Maar dit heeft niets met voetbal te maken.”

Dylano K. stond terecht voor mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat eerder door de gemeente Eindhoven was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg de Limburger al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden. K. wilde de rechter niet vertellen hoe hij het stadionverbod wist te omzeilen. Hij zei zich de vuistslag niet te herinneren. “Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan. Voordat ik het wist lag ik op de grond en werd ik meegenomen door de beveiligers”, vertelde K. de politierechter.

Na zijn arrestatie bleek dat de man te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6. K. erkent bij de politierechter dat hij veel bier had gedronken. “Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde.” K. zegt “superveel spijt” te hebben. De rechter had twijfels bij de spijtbetuiging van K. “Ik hoor u zeggen dat u spijt heeft van de gevolgen. Maar de spijt van uw eigen gedrag zelf, lijkt minder diepgravend.”

Volgens de officier van justitie heeft het gedrag van K. grote gevolgen voor PSV en de voetbalsupporters. “Wat een leuke voetbalavond moest zijn, werd ontsierd door zijn gedrag”, zei ze.

K. is door zijn werkgever ontslagen en is uit de supportersgroep van PSV gezet.

Door: ANP