Inbreker raakt bekneld in lift van restaurant en is boos: ‘Ze hebben me een uur laten zitten’

Inbreker raakt bekneld in lift van restaurant en is boos: ‘Ze hebben me een uur laten zitten’

Geplaatst op 14 januari 2023, om 20:12 uur

VELP – Een 38-jarige man uit Arnhem vertelde aan de rechtbank dat hij op 2 oktober hongerig was en op zoek was naar eten. Nadat hij eerder die dag drugs had gehaald bij zijn dealer, drong hij het Chinees restaurant Blue Lotus in Velp binnen.

In de hoop op meer eten, klom hij in een goederenlift, maar raakte hierdoor vast. Toen hij eindelijk iemand hoorde, vroeg hij om hulp en om een ambulance of brandweer te bellen, maar volgens hem werd dit geweigerd. Na een uur te zijn vastgezeten, begon hij te schreeuwen waarop de politie werd gewaarschuwd, meldt het AD op haar site.

De politie kwam ter plaatse, haalde de brandweer erbij en uiteindelijk werd hij eruit bevrijd. De man ontkent dat hij had ingebroken, hij beweert dat hij per ongeluk een deur had opengeduwd. Echter, volgens de eigenaar van het restaurant was er een raam geforceerd en waren andere dingen vernield.

LEES OOK: Inbreker zit nachtlang in lift vast bij Chinees restaurant

foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink