Man vernielt politieauto en valt agenten aan met tuinslang

Man vernielt politieauto en valt agenten aan met tuinslang

Geplaatst op 9 januari 2023, om 17:48 uur

TILBURG – Een verwarde man is zondagavond opgepakt nadat hij een politieauto vernielde en twee agenten bedreigde met een tuinslang. Pas na gebruik van pepperspray lukte het de politie om de man aan te houden.

De twee agenten waren zondagavond bezig met een statische verkeerscontrole op de Veldhovenring in Tilburg. Ze zagen een man bij hun auto staan en de kap van een van de spiegels halen en op de grond kapot gooien. Daarna kwam de man met een stuk tuinslang op hen afgelopen. Met die tuinslang maakte hij zwaaiende bewegingen in de richting van de agenten.

Daarom besloot één van de agenten zijn taser te pakken; de andere pakte zijn pepperspray. Ze waarschuwden de man dat hij moet stoppen en dat hij de slang moet neerleggen. Hij weigerde dit en bleef zwaaien met de tuinslang. Nadat een agent pepperspray in zijn ogen spoot, gaf de man het op. Toch bleef de man agressief. Het lukte de agenten met moeite om de man te boeien. De 40-jarige Tilburger werd meegenomen naar het bureau.