Ravage na grote brand in kerk goed te zien bij daglicht

Ravage na grote brand in kerk goed te zien bij daglicht

Geplaatst op 1 januari 2023, om 11:50 uur

VEGHEL – Een triest aanblik is het enige wat nog herinnert aan de verwoestende brand welke in de nieuwjaarsnacht woedde in het centrum van Veghel.

Een kerkgebouw aan de Meester van Coothstraat brandde volledig af, de brandweer werd kort na middernacht gealarmeerd en is de hele nacht doende geweest met de felle brand. De politie had zijn handen vol om het massaal toegestroomde publiek op afstand te houden.

De omgeving van het kerkgebouw is volledig afgezet vanwege instortingsgevaar. Medewerkers van gemeente Meierijstad beveiligen momenteel het met linten afgezet gebied. Later deze ochtend zal het kerkgebouw met hekken worden afgesloten. Ondanks het regenachtige weer komen inwoners van Veghel een kijkje nemen op de plek waar de brand afgelopen nacht woedde.

Foto’s: Sander van Gils

LEES OOK: FOTO UPDATE: Grote brand in kerk, waarschijnlijk vuurwerk de oorzaak