Knooppunt tot middernacht dicht na ongeval met deel windmolen

Knooppunt tot middernacht dicht na ongeval met deel windmolen

Geplaatst op 28 december 2022, om 16:40 uur

BEEKBERGEN – Een enorm onderdeel van een windmolen heeft woensdag een knooppunt van de A1 en de A50 bij Apeldoorn geblokkeerd. De pijler werd vervoerd en is daarbij losgeraakt, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Het onderdeel van de windturbine is nu weggehaald. Vanwege herstelwerkzaamheden aan het wegdek duurt het waarschijnlijk nog tot middernacht voordat er weer verkeer over de verbindingswegen kan.

Het gaat om de verbindingsweg vanuit Apeldoorn (A50) richting Hengelo (A1). Op de verbindingsweg vanuit Hengelo (A1) richting Arnhem (A50) was het de bedoeling dat één rijstrook in de middag open zou gaan, maar dat bleek uiteindelijk onmogelijk vanwege schade aan het asfalt. Ook een stuk vangrail moest vervangen worden.

Volgens Rijkswaterstaat ging het rond 02.30 uur mis met het transport van de windturbine. “In de bocht ging het mis, en het gevaarte kwam dan ook op de verbindingsweg van de A50 Apeldoorn richting Arnhem terecht. Er is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen andere voertuigen bij betrokken.”

Operationeel manager Ronald Mijnen van transportbedrijf Ter Linden, dat de paal vervoerde naar België, is blij dat er geen gewonden te betreuren zijn. Over de precieze toedracht van het ongeval kon hij niets zeggen. “We weten op dit moment niet heel veel meer, we wachten nog af wat Rijkswaterstaat en de politie te melden hebben. Gelukkig is het net allemaal een beetje opgeruimd”. Over de uiteindelijke schade en wie daar voor moet opdraaien, kon hij ook nog niets kwijt.

LEES OOK: Enorm deel windmolen blokkeert snelweg A50

Door: ANP