Weer ongeval op ‘dodenweg’ Kanaal-Zuid, meerdere gewonden

Weer ongeval op ‘dodenweg’ Kanaal-Zuid, meerdere gewonden

Geplaatst op 27 december 2022, om 18:42 uur

LOENEN – Op de Kanaal-Zuid tussen Eerbeek en Apeldoorn heeft op een kruising met de Voorsterweg in Loenen (Gelderland) een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee mensen raakte daarbij gewond.

Rond 17.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Even daarvoor waren twee auto’s hard tegen elkaar gebotst. Een van de voertuigen belandde daarbij half in het kanaal.

De bestuurders van beide auto’s raakten gewond. De ene bestuurder liep licht letsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De andere bestuurder was ernstiger gewond en is naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Onderweg daarna toe is een arts van de traumahelikopter ingestapt die op de A348 was geland.

De oorzaak van het ongeluk is op dit moment onduidelijk en wordt onderzocht door de verkeersongevallenanalyse van de politie. De weg is zeker tot 20.00 uur afgesloten.

Dodenweg
De route tussen Apeldoorn en Dieren, bekend als “dodenweg,” heeft tussen 2014 en 2020 honderd ongevallen geregistreerd, met 190 betrokken personen. In 2020/2021 kwamen er binnen een jaar tijd drie mensen om het leven bij een ongeluk op deze weg.

Foto’s: Persbureau Heitink