Nadia (28) nu één week spoorloos, gevonden lichaam niet van haar

Nadia (28) nu één week spoorloos, gevonden lichaam niet van haar

Geplaatst op 24 december 2022, om 11:27 uur

HEERLEN – De vermissing van Nadia Weertman uit het Limburgse Heerlen houdt nog altijd de gemoederen bezig. De 28-jarige vrouw is nu acht dagen vermist en er is nog geen nieuws over haar verblijfplaats.

Gisterochtend werd in Meerssen een lichaam van een onbekend persoon gevonden, maar dat bleek niet van Nadia te zijn. Er wordt momenteel niet uitgegaan van een misdrijf en de politie kan om die reden ook niet grootschalig zoeken. Wel zijn er drones en speurhonden ingezet om naar Nadia te zoeken, maar dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Er zijn ook diverse flyers verspreid in Heerlen en omgeving.

Zie ook: Vermiste Nadia (28) na acht dagen in goede gezondheid gevonden

De vermissing van Nadia heeft de aandacht getrokken op sociale media en het opsporingsbericht van haar zus is ruim 130.000 keer gedeeld. ,,We houden moed. Er is nog geen nieuws”, liet de zus eerder deze week aan deze site weten. Een nichtje van Nadia zegt er ‘niets van te snappen’. ,,We zijn erg ongerust en weten niets.” Nadia zou niet overstuur of emotioneel zijn geweest op de dag van haar verdwijning. Er zijn geen aanwijzingen dat Nadia is meegenomen of dat iemand haar iets heeft aangedaan en de politie noemt een misdrijf het minst waarschijnlijke scenario. Wel wordt een noodlottig ongeval, zoals door de gladheid van de afgelopen dagen, niet uitgesloten.

De politie is momenteel bezig met het opmaken van een tijdlijn om meer duidelijkheid te krijgen over wat er met Nadia is gebeurd. ,,Om dit helder te krijgen zijn we nu een tijdlijn aan het opmaken. In die tijdlijn zitten nog een paar gaten die we door middel van de tips proberen in te vullen. Op dit moment krijgen we door de grote media-aandacht zóveel tips binnen dat we ze lang niet allemaal kunnen verwerken. We zijn er met man en macht mee bezig.” verteld te politie tegenover De Gelderlander

Familieleden van Nadia denken dat ze het laatst in Heerlen is geweest en ook andere opsporingsberichten zijn veel gedeeld. Naast de Nederlandse media, heeft de Vlaamse pers ook belangstelling voor de zaak, aangezien Heerlen op ongeveer een halfuur rijden van de Belgische grens ligt. De politie in Limburg wordt overspoeld met telefoontjes van media en bezorgde inwoners. Nadia is studente aan het Summa College in Eindhoven en op de dag van haar vermissing was ze volgens familieleden niet overstuur of emotioneel. Er is een oproep gedaan om eventuele tips te delen met de politie.

LEES OOK: Levenloos lichaam aangetroffen bij bospad