Grote brand verwoest vier woningen in flat; bewoner gewekt door brandmelder

Grote brand verwoest vier woningen in flat; bewoner gewekt door brandmelder

Geplaatst op 24 december 2022, om 11:44 uur

AMSTERDAM – Zaterdag vroeg in de ochtend is er op de Pierre Lallementstraat in Amsterdam een grote brand uitgebroken. Rond zes uur ’s ochtends schaalde de brand op naar ‘zeer grote brand’ en is inmiddels geblust.

De brand ontstond op de vierde verdieping van het flatgebouw en heeft vier woningen onbewoonbaar gemaakt. Gelukkig werd een bewoner gewekt door een brandmelder en heeft hij direct de hulpdiensten gebeld. Door de veel rookontwikkeling zijn 100 mensen opgevangen bij politiebureau de Eenhoorn. In de loop van de ochtend gaan zij weer terug naar huis, zo meldt de brandweer.

Gelukkig is er bij de brand geen sprake geweest van gewonden. Wel zijn vier personen die rook hebben ingeademd nagekeken door ambulancepersoneel. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de brandweer is ter plaatse om dit te onderzoeken.

De bewoners van de getroffen woningen zullen tijdelijk elders moeten verblijven. Het is nog niet bekend wanneer zij weer terug kunnen naar hun eigen woningen. De hulpdiensten blijven ter plaatse om na te gaan wat de schade is en om eventuele nabluswerkzaamheden te verrichten.

Foto’s: Michel van Bergen