18-jarige man opgepakt, verdacht van 3 gewapende overvallen

18-jarige man opgepakt, verdacht van 3 gewapende overvallen

Geplaatst op 1 december 2022, om 11:07 uur

ROOSENDAAL – Het arrestatieteam heeft woensdagavond een 18-jarige man opgepakt die wordt verdacht van een aantal gewapende overvallen waarbij ook schoten werden gelost, meldt Omroep Brabant.

Tankstations en een tabakswinkel in Roosendaal waren afgelopen weken het doelwit. De politie kwam de man op het spoor door verschillende tips die binnenkwamen na de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De man woont in Roosendaal, maar het arrestatieteam pakte de verdachte op in een huis waarin hij niet zelf woont.

De overvaller sloeg zeker drie keer toe, dat deed hij steeds aan het begin van de avond, tussen zes en acht uur. Op woensdag 16 november begon het op een tabakswinkel aan de Kroevenlaan. Daarna op Maandag 21 november was het tankstation aan de Vijfhuizenberg het doelwit. En als laatste in de reeks was het de tankstation aan de Antwerpseweg op zaterdag 26 november.

De politie maakte zich grote zorgen om de drie overvallen omdat er werd geschoten. Een klant van het tankstation aan de Antwerpseweg kreeg een vuurwapen op zich gericht. Ook zou er bij één van de overvallen zijn geschoten toen iemand de achtervolging inzette. Zijn buit bestond uit geld en sigaretten.