Wapens en zwaar illegaal vuurwerk gevonden in boxen van opslaglocaties

Wapens en zwaar illegaal vuurwerk gevonden in boxen van opslaglocaties

Geplaatst op 1 december 2022, om 07:26 uur

EINDHOVEN– Dinsdag werd een groot aantal boxen van diverse opslaglocaties gecontroleerd in en rond Eindhoven. Het resulteerde in een grootschalige controle waarbij onder andere luchtdrukwapens, illegaal vuurwerk en grondstoffen voor de productie van drugs in beslag werden genomen.

In totaal werden er op diverse locaties met hulp van speurhonden diverse opslagboxen gecontroleerd. Daarbij werden 70 boxen geopend voor nadere controle. Op 4 locaties werden strafbare feiten geconstateerd. Er werden 2 illegale luchtdrukwapens aangetroffen, een alarmpistool, maar ook materialen en grondstoffen om soft- en harddrugs te produceren. Daarnaast vonden we gestolen goederen en illegaal vuurwerk, waaronder circa 150 cobra’s.

Eigenaren weten niet altijd waarvoor hun opslag gebruikt wordt
Regelmatig zijn opslaglocaties anders in gebruik dan bedoeld en verhuurders weten lang niet altijd wat er zich precies in de boxen afspeelt. Het gebruik van dit soort boxen speelt regelmatig een rol in de ondermijnende criminaliteit en in ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Daarom werd er in en rond Eindhoven een integrale controle uitgevoerd op deze boxen.

Eigenaren en huurders van de verschillende locaties reageerden positief op de controles. ‘Het is voor ons goed om controle te houden op de inhoud van de boxen en we zijn er van overtuigd dat klanten die niets te verbergen hebben, blij zijn dat we op deze manier meewerken aan jullie onderzoek’, aldus een van de eigenaren.