Verdachte op de vlucht verstopt zich onder trampoline

Verdachte op de vlucht verstopt zich onder trampoline

Geplaatst op 30 november 2022, om 11:47 uur

BREDA – De politie heeft twee mannen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden. Dat gebeurde woensdag vroeg in de ochtend. De mannen sprongen na het zien van de politie uit de auto en gingen er vandoor. Na een achtervolging door gangpaadjes en achtertuinen konden agenten ze toch aanhouden.

Net na 05.00 uur ’s ochtends rijden de mannen in een gestolen auto door de Hoge Vught. Agenten krijgen hier een melding van en gaan er direct op af. Wanneer ze hun politievoertuig vóór de auto met daarin de verdachten zetten, springen de mannen eruit en gaan er vandoor.

Over de schutting

De bijrijder rent een gangpaadje in en springt daarna over een aantal schuttingen. De agent die hem achtervolgt wacht totdat hij de man niet langer van tuin naar tuin ziet gaan, telt het aantal poorten en vindt de verdachte uiteindelijk verstopt onder een trampoline.

De bestuurder van de auto, die een andere kant op is gerend, wordt ondertussen ook achterna gezeten door agenten. Wanneer hij niet luistert als er geroepen wordt dat hij moet stoppen, dreigt een agent het stroomstootwapen te gebruiken. Dat is voor de verdachte genoeg om zijn vlucht te staken.

De mannen zijn aangehouden en zitten vast. Ze zijn beiden 18 jaar. De één komt uit Bergen op Zoom, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.