Twee mannen vast voor handel in vuurwapens en drugs

Twee mannen vast voor handel in vuurwapens en drugs

Geplaatst op 19 november 2022, om 10:29 uur

EINDHOVEN/PURMEREND – De rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle heeft vrijdag twee mannen voor twee weken in bewaring gesteld vanwege handel in vuurwapens en drugs. De mannen zijn dinsdag aangehouden in een onderzoek van de Landelijke Recherche.

Het gaat om een 39-jarige man uit Purmerend en een 26-jarige man uit Eindhoven. Het onderzoek naar hen begon in september naar aanleiding van ontsleutelde chatberichten van Sky ECC, een aanbieder van cryptofoons voor de onderwereld. De onderzochte berichten konden recent worden ontsleuteld.

Vermoedelijk communiceerden de aangehouden verdachten begin 2021 in versleutelde chatberichten over de verkoop van (automatische) vuurwapens en drugs. Bij de doorzoeking van hun woningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, kostbare horloges, pepperspray, een vuurwapen, onderdelen van vuurwapens, munitie en enkele honderden grammen hasj.

Beide verdachten zitting in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.