Tweede explosie deze week bij kantoor platenlabel in Rotterdam

Tweede explosie deze week bij kantoor platenlabel in Rotterdam

Geplaatst op 17 november 2022, om 10:59 uur

ROTTERDAM– De bewoners van de Hoogstraat in het centrum van Rotterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag kort na 04.00 uur opgeschrikt door een harde knal bij het kantoor van het hiphopplatenlabel Rotterdam Airlines. Door de ontploffing werd een groot raam vernield waardoor er veel glas op straat kwam te liggen. Er is niemand gewond geraakt.

Na de ontploffing brak brand uit bij een portiekwoning. Bewoners van omliggende huizen werden geëvacueerd, maar konden volgens een politiewoordvoerster na ongeveer een half uur terugkeren. In de woning waar de brand woedde, waren geen mensen aanwezig.

Het was de tweede keer binnen drie dagen dat het kantoor doelwit was, meldt de politie. Eerder werd vuurwerk bij de deur tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelde de ruit van een deur. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben en wat het motief is voor de ontploffingen is nog niet bekend. De politie heeft onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden.

Het platenlabel, opgericht door de broers Jairzinho en Luciano Winter, heeft muziek uitgebracht van onder anderen Sevn Alias en Kevin, en in het verleden ook van voetballer Memphis Depay.

Door: ANP