Drie gewonden door explosie bij werkzaamheden gasleiding

Drie gewonden door explosie bij werkzaamheden gasleiding

Geplaatst op 16 november 2022, om 12:09 uur

RIJSWIJK– Drie mensen zijn woensdag gewond geraakt door een explosie tijdens werkzaamheden aan een gasleiding in Rijswijk. De drie waren aan het werk bij een gasleiding aan de Generaal Spoorlaan. Het drietal wordt aan hun verwondingen behandeld in de ambulance. Het is nog onduidelijk of ze naar het ziekenhuis moeten, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Vanwege de explosie is een portiekflat van tien woningen ontruimd. Bewoners zijn niet gewond geraakt, wel is er een raam gesneuveld door de knal. De brandweer is inmiddels weer aan het inpakken, naar verwachting kunnen de bewoners vandaag nog naar huis, aldus de woordvoerder.

Er is geen sprake van een gaslekkage. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk en zal worden onderzocht, aldus de zegsman.

Door: ANP