Woning flink beschadigd door ontploffing voor de deur

Woning flink beschadigd door ontploffing voor de deur

Geplaatst op 15 november 2022, om 12:24 uur

ROTTERDAM – Aan de Parkroos in de Rotterdamse wijk Ommoord is in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.20 uur door een ontploffing de voordeur van een woning beschadigd geraakt. Daarbij vielen geen gewonden, meldt de politie.

Enkele dagen eerder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, raakte bij dezelfde woning ook al een auto beschadigd door een explosie. Wie achter het geweld zit en wat de toedracht van het geweld is, is nog niet duidelijk.

De politie spreekt van een achtergelaten explosief. Een getuige zag een mogelijke verdachte weglopen, meldt een woordvoerder. Het Team Explosieven Verkenning van de politie doet onderzoek. Ook vraagt de politie getuigen of buurtbewoners die mogelijk over camerabeelden beschikken zich te melden.

Dit jaar zijn in Rotterdam al minstens tien incidenten geweest met beschietingen van en ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden. Het zwaartepunt van de geweldsgolf lag in de zomer. De politie sluit niet uit dat de zaken verband houden met drugshandel en doet nog onderzoek daarnaar. Tot nu toe zijn ongeveer twintig mensen aangehouden.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb deed in juli de oproep een eind te maken aan het geweld in zijn stad. “Het is mijn stellige overtuiging dat dit geweld niet op willekeurige Rotterdammers is gericht”, zei de burgemeester.

Door: ANP