Drie Utrechters (18) aangehouden voor zware mishandeling na aanspreken op gedrag

Drie Utrechters (18) aangehouden voor zware mishandeling na aanspreken op gedrag

Geplaatst op 15 november 2022, om 13:05 uur

UTRECHT – De politie heeft dinsdag drie 18-jarige Utrechters aangehouden voor een zware mishandeling op de Kanaalstraat in de wijk Lombok vorige maand. Een 45-jarige man uit de Domstad liep toen ernstige verwondingen op, nadat hij een groep jongeren had aangesproken op het gooien van vuurwerk.

Het slachtoffer stond die avond, op 23 oktober, te praten met een bekende en werd tot twee keer toe werd lastiggevallen. Toen hij verhaal ging halen, werd hij omsingeld door de jongeren en grof mishandeld. De man liep ernstige verwondingen op aan zijn gezicht. Een zoektocht die avond naar de verdachten leverde niks op. De drie verdachten kwamen uiteindelijk in beeld na onder meer buurtonderzoek en het checken van camerabeelden.

Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en zit vast voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Door: ANP