VIDEO: Beloning voor gouden tip in zaak Rob Zweekhorst naar 25.000 euro

VIDEO: Beloning voor gouden tip in zaak Rob Zweekhorst naar 25.000 euro

Geplaatst op 15 november 2022, om 22:15 uur

BERKEL EN RODENRIJS – De politie verhoogt de beloning voor de gouden tip in de zaak rond de vermoorde Rob Zweekhorst van 15.000 naar 25.000 euro, zo werd dinsdag bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook is er nieuwe informatie in de zaak. Zweekhorst werd zeer waarschijnlijk het slachtoffer van een zogenoemde vergismoord, waarbij de dader het eigenlijk op een ander had gemunt.

De 44-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs en ggz-directeur werd op 1 januari 2014 doodgeschoten vlakbij zijn woning toen hij zijn hondjes uitliet. Voor de liquidatie is nooit iemand veroordeeld.

De politie laat dinsdag weten dat er “nieuwe ontwikkelingen” zijn in het dossier. “We hebben nieuwe informatie ontvangen en zijn volop bezig met onderzoek”, aldus een woordvoerster van de politie. De beloning is verhoogd omdat de politie “er alles aan wil doen om de familie van Rob de antwoorden te geven die ze verdienen”.

Waarschijnlijk was het werkelijke doelwit in de zaak verwikkeld in een conflict over drugs, zo werd eerder al duidelijk.