Tot zestien jaar cel geëist voor dodelijke roofoverval

Tot zestien jaar cel geëist voor dodelijke roofoverval

Geplaatst op 15 november 2022, om 21:45 uur

BREUKELEN – Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen tot zestien jaar tegen vijf jonge mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij een brute roofoverval. Bij de woningoverval op 20 januari 2022 kwam een 67-jarige man uit Breukelen om het leven.

De vijf jonge mannen van 20 tot 21 jaar oud uit Rotterdam, Bunnik, Utrecht en Maarssen zijn, volgens het OM, in wisselende samenstelling minimaal twee keer naar de woning in Breukelen gekomen. Het doel was een groot contant geldbedrag te stelen, maar in de nacht van 19 op 20 januari gaan de overvallers de confrontatie aan met de bewoner van het huis en loopt het volledig uit de hand. Bij de geweldsexplosie die volgt, komt het slachtoffer om het leven.

Gekwalificeerde doodslag
In de visie van het OM zijn twee van de mannen schuldig aan gekwalificeerde doodslag. De twee verdachten uit Rotterdam en Bunnik zouden het slachtoffer om het leven hebben gebracht door hem vele malen te slaan met onder andere een hamer en een breekijzer.

“Het lichaam van het slachtoffer vertelt ons wat verdachten hem hebben aangedaan en dat is gruwelijk en het was totaal onnodig”, legt de officier van justitie uit. “De meedogenloze hebzucht en die gier naar dat grote geldbedrag zijn de redenen dat zij niet zijn gevlucht.”

“De doodslag was bedoeld om de dan gaande zijnde overval te vergemakkelijken, dan wel de ontsnapping daarvan mogelijk te maken”, aldus de officier. Daarmee is in de visie van het OM sprake van gekwalificeerde doodslag.