Duikinstructeur overleden na ongeluk met duikfles in zwembad

Duikinstructeur overleden na ongeluk met duikfles in zwembad

Geplaatst op 16 oktober 2022, om 16:40 uur

AMSTELVEEN – Een duikinstructeur uit Amsterdam is zondagochtend in een zwembad in Amstelveen zwaargewond geraakt na “een ernstig incident” en later op de dag in het ziekenhuis overleden, zo meldt de gemeente. Vermoedelijk is een persluchtfles ontploft.

Het zwembad werd ontruimd en de arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeluk, dat gebeurde tijdens een duikles in het instructiebad. Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen: “Dit is een noodlottig ongeval. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer.”

Slachtofferhulp en de GGD zijn ingeschakeld voor medewerkers en mensen die aanwezig waren bij het ongeluk. Bij duikvereniging Nemo, waar de man werkte, “is de verslagenheid na het incident groot”, aldus de gemeente.

Door: ANP