Gewonden bij schietpartij in Centraal Station Amsterdam

Gewonden bij schietpartij in Centraal Station Amsterdam

Geplaatst op 16 oktober 2022, om 04:08 uur

AMSTERDAM – Bij een schietpartij in de stationshal van Amsterdam Centraal Station zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee gewonden gevallen. Het incident vond plaats in de hal aan De Ruijterkade nabij de taxi standplaats.

Meerdere hulpdiensten kwamen even na 1.00 uur met spoed ter plaatse. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er bij het incident twee gewonden zijn gevallen. Beide zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is nog opzoek naar de dader.

Een deel van de hal was afgesloten voor onderzoek door de Forensische Opsporing. Naast bij de uitgang aan de noordwest kant is er ook onderzoek in de hal naar de sporen toe gedaan, verder heeft de Forensische Opsporing ook in de toiletten bij het station foto’s gemaakt.

Op dashcambeelden van taxichauffeurs is te zien dat er na de schietpartij twee personen uit het station komen gerend.

foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen

\