Woningen ontruimd na grote brand in horeca-gelegenheid in Amsterdam

Woningen ontruimd na grote brand in horeca-gelegenheid in Amsterdam

Geplaatst op 15 oktober 2022, om 09:43 uur

AMSTERDAM – In een horecagelegenheid aan de Eef Kamerbeekstraat in Amsterdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Meerdere bovengelegen woningen werden ontruimd. Een persoon is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur in het pand in Amsterdam-Oost te bestrijden. Even voor 03.30 uur was de brand geblust. De brandweer is bezig met het controleren van de appartementen om te kijken of de bewoners kunnen terugkeren. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Omwonenden die last hadden van de rook werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Foto’s: Michel van Bergen

Door: ANP