Moeder van overleden meisje(1) aangehouden nadat kind overleed in IJssel

Moeder van overleden meisje(1) aangehouden nadat kind overleed in IJssel

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 15:46 uur

KAMPEN – De vrouw die donderdag in Kampen met twee kinderen te water raakte, waarbij een van de kinderen overleed, is aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het 1-jarige meisje, meldt de politie vrijdag.

Het incident gebeurde in de middag op de Loswal in de Overijsselse plaats. Het andere kind dat te water raakte verkeert in fysiek goede gezondheid, aldus de politie. Dat geldt ook voor nog twee kinderen die bij het incident betrokken waren, maar op de kant bleven.

De kinderen krijgen “de hulp die nodig is”, aldus de politie. Aan omstanders die hebben geholpen bij het incident is slachtofferhulp aangeboden.

De politie zegt veel vragen te krijgen over “de toedracht van het incident”. Daarop richt het politieonderzoek zich nu.

“Er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s en om die reden is de vrouw aangehouden als verdachte. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis en zit op dit moment nog vast”, aldus de politie. De vrouw zit in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat. Ze wordt deze vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mensen die getuige waren van het voorval kunnen zich bij de politie melden.

Foto’s Persbureau Drenthe

LEES OOK: Meisje (1) overleden bij tragisch ongeluk

Door: ANP