Woonboerderij onbewoonbaar na flinke brand

Woonboerderij onbewoonbaar na flinke brand

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 15:38 uur

SILVOLDE – Vrijdagmiddag woedt er een grote brand in een boerderij aan de Egginkstraat in Silvolde.

Omstreeks 14:30 uur werd de brandweer grootst opgeroepen, waaronder eenheden vanuit omliggende dorpen zijn ter plaatse. De brand is ontstaan op de zolder van de boerderij. De brand is ontstaan op de zolder van het huis. Er zat ook asbest onder het dak, maar dat lijkt niet vrijgekomen.

De bewoners van de boerderij staan met een jong hondje buiten te kijken, terwijl de brandweer bezig is om de brand te blussen. Echter kan de brandweer niet goed bij de brandhaard komen, hiervoor moet het dak deels weggehaald worden. De brandweer wacht op een kraan die dit kan doen. Tot die tijd wordt de woning nat gehouden om verdere uitbreiding te voorkomen.

In dien omwonenden last hebben van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten.