Man (38) aangehouden voor mishandelen politieagent

Man (38) aangehouden voor mishandelen politieagent

Geplaatst op 20 september 2022, om 09:12 uur

LEEUWARDEN – De politie heeft een 38-jarige man uit Dronten aangehouden voor het ernstig mishandelen van een politieagent. De mishandeling gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van Leeuwarden.

De politie kreeg die nacht om 03.00 uur een melding van een opstootje aan het Ruiterskwartier. Een paar mensen zouden zich agressief gedragen tegenover portiers van een horecazaak, zo meldt de politie. Een agent die op de melding afkwam, werd daarna ernstig mishandeld.

“De agent voelde zich ernstig in het nauw gedreven. Onder andere door het gebruik van pepperspray kon de verdachte worden overmeesterd”, aldus de politie. De 38-jarige man zit nog vast en wordt verhoord. De politie is op zoek naar twee personen die het incident hebben gefilmd.

Door: ANP