Meerdere aanhoudingen in groot witwasonderzoek

Meerdere aanhoudingen in groot witwasonderzoek

Geplaatst op 13 september 2022, om 10:27 uur

NEDERLAND – en 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en BTW-fraude. Naast deze hoofdverdachte zijn er nog acht personen aangehouden, afkomstig uit de provincies Drenthe en Noord-Brabant.

Momenteel vinden er in diverse woningen en (bedrijfs)locaties, verspreid over Groningen, Drenthe en Noord-Brabant, doorzoekingen plaats.

Het betreft een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Het onderzoek richt zich specifiek op diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Dit witwassen gebeurde via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel.

De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen. Alle verdachten zitten voorlopig in beperkingen. De woordvoering in deze zaak wordt gedaan door het parket Noord-Nederland.

Zie ook: FIOD en politie doen inval bij huis Jumbo-topman Frits van Eerd