Deze winter geen huishoudens afgesloten: overheid springt bij

Deze winter geen huishoudens afgesloten: overheid springt bij

Geplaatst op 19 september 2022, om 19:02 uur

NEDERLAND – Het kabinet en de energiebedrijven zijn het in grote lijnen eens geworden over maatregelen om de energierekening omlaag te brengen. Er wordt nog gewerkt aan de laatste details van het prijsplafond. Morgenmiddag worden de plannen officieel bekendgemaakt door minister Jetten voor Energie en Klimaat.

De overheid neemt vanaf 1 januari volgend jaar een deel van de energierekening van huishoudens over. De maatregel moet voorkomen dat een miljoen Nederlanders in de problemen komen en nog veel meer mensen er flink op achteruitgaan. Voor november en december wordt het voorschotbedrag alvast verlaagd.

Ook mogen energiebedrijven deze winter geen huishoudens wegens betalingsproblemen afsluiten. En de overheid wil dat energiebedrijven weer meerjarige energiecontracten aanbieden aan klanten, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn.

De maatregelen komen boven op de voor volgend jaar aangekondigde verlaging van de energiebelasting en ook boven op de energietoeslag van 1300 euro voor mensen met een minimuminkomen.

 

Door: ANP