Politiemedewerker ontslagen om grensoverschrijdend gedrag

Politiemedewerker ontslagen om grensoverschrijdend gedrag

Geplaatst op 19 september 2022, om 15:22 uur

DRIEBERGEN – Een medewerker van de Landelijke Eenheid van de politie is ontslagen vanwege meerdere meldingen van “ernstig plichtsverzuim in de vorm van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwen” en “oneigenlijk gebruik van dienstmiddelen”, meldt de eenheid.

Sinds december 2021 liep een onderzoek nadat de eenheidsleiding informatie had gekregen. De politiemedewerker was sinds februari niet meer actief bij de eenheid, in september werd deze ontslagen.

“Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. De politie is daar alert op, onderzoekt meldingen van plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet. Zo ook in dit specifieke geval”, zegt Rob van Bree, plaatsvervangend politiechef bij de Landelijke Eenheid over het ontslag.

Door: ANP