A27 korte tijd dicht na aantreffen explosief

A27 korte tijd dicht na aantreffen explosief

Geplaatst op 14 september 2022, om 18:05 uur

MAARTENSDIJK – De A27 tussen Hilversum en Utrecht is woensdagmiddag in beide richtingen kort afgesloten geweest nadat er een explosief was gevonden. Het explosief is onschadelijk gemaakt waardoor de weg kort daarna vrijgegeven kon worden.

Tegen het middaguur zag een passant iets verdachts liggen bij een perceel aan de Dierenriem in Maartensdijk. De voorbijganger alarmeerde hierop de politie waarna ook de brandweer, een ambulance en de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (de EOD) naar de plek werden opgeroepen. Tegenover RTV Utrecht laat een woordvoerder van de politie weten dat het in elk geval niet gaat om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. Hij spreekt van mogelijk een “gefabriceerd” explosief. De politie vermoedt dat die daar is neergelegd met de bedoeling het op een later moment op te halen. “Het ligt niet op een gangbare locatie”, aldus de woordvoerder.

De explosieve opruimingsdienst heeft het explosief veiliggesteld. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Foto’s: Inter Visual Studio


 data-srcset=

 data-srcset=