Virgil van Dijk: ’Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen gaat’

Virgil van Dijk: ’Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen gaat’

Geplaatst op 10 juli 2024, om 23:32 uur

BUITENLAND – Het Nederlands elftal is uitgeschakeld in het EK voetbal na een late 2-1 nederlaag tegen Engeland in de halve finale. Deze teleurstelling was duidelijk zichtbaar bij aanvoerder Virgil van Dijk tijdens een interview met de NOS.

“Dat we zo laat in de wedstrijd een goal tegen krijgen en nu met lege handen staan, doet heel veel pijn,” zei Van Dijk. “Iedereen geeft alles en als de goal in de laatste minuut valt, is dat gewoon klote. Ja, sorry.”

Van Dijk werd ook gevraagd naar zijn mening over scheidsrechter Felix Zwayer, die vooraf veelbesproken was. “Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen gaat. Maar om daar de schuld neer te leggen, wil ik eigenlijk ook niet. Ik sta hier, maar ik weet niet wat ik moet zeggen.”

LEES OOK: Halve finale scheidsrechter Nederland-Engeland eerder betaald voor Matchfixing

Ondanks de nederlaag bleef Van Dijk lang geloven in een overwinning. “Het voelde wel alsof wij die 2-1 zouden kunnen maken.”

Bondscoach Ronald Koeman had ook zijn bedenkingen bij scheidsrechter Zwayer, maar besloot hierover te zwijgen. “Laat ik niks over de scheidsrechter zeggen,” zei Koeman.