Vrouw (90) met rollator overlijdt na aanrijding

Vrouw (90) met rollator overlijdt na aanrijding

Geplaatst op 24 juni 2024, om 18:32 uur

EINDHOVEN – Vanmiddag is een 90-jarige vrouw ernstig gewond geraakt op de Winston Churchilllaan in Eindhoven nadat ze werd aangereden door een auto tijdens het oversteken. Ze werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze kort daarna overleed aan haar verwondingen.

Ambulancepersoneel besloot niet te wachten op de traumahelikopter die nog onderweg was, maar onmiddellijk met de patiënt naar het ziekenhuis te vertrekken. Op de A58 ontmoetten de ambulance en de traumahelikopter elkaar, waarna de arts in de ambulance stapte om de vrouw onderweg naar het ziekenhuis de beste zorg te kunnen geven. Echter mocht alle hulp niet meer baten.

De politie onderzoekt waarom de auto en de vrouw elkaar niet hebben gezien. De weg is afgesloten en de auto en rollator zijn achtergebleven. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie voert een onderzoek uit en de weg blijft voorlopig nog dicht.