Grote brand legt kwekerij in de as

Grote brand legt kwekerij in de as

Geplaatst op 24 juni 2024, om 18:48 uur

DE KWAKEL – Maandag rond half vijf brak er een brand uit aan de Poelweg in De Kwakel, die inmiddels onder controle is. De loods waarin een kwekerij was gevestigd, is volledig afgebrand. Op het dak van de loods is asbest aangetroffen. Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat de kwekerij volledig is verwoest en dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke gevolgen van de aangetroffen asbest.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen woonhuis en de kassen op het industrieterrein. De oorzaak van de brand is nog onbekend en gezien de omvang van de schade aan de loods, is het onzeker of deze nog achterhaald kan worden.

Foto’s: Michel van Bergen