Politie pakt nepagent (16) op voor babbeltruc

Politie pakt nepagent (16) op voor babbeltruc

Geplaatst op 24 juni 2024, om 16:44 uur

VELDHOVEN – Nepagenten slaan de laatste maanden steeds vaker toe. Vrijwel dagelijks doen oplichters zich voor als iemand van de politie. Dankzij een alerte melder kwam de politie een 16-jarige verdachte op het spoor voor een babbeltruc in Veldhoven afgelopen zaterdag. De politie hield de minderjarige verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de babbeltruc in Veldhoven. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Babbeltruc Veldhoven
Het beoogde slachtoffer, een 85-jarige man uit Veldhoven, werd zaterdagavond 22 juni rond 22.20 uur gebeld door een anoniem nummer. Nadat hij de telefoon aannam hoorde hij dat iemand zich voordeed als de politie uit Veldhoven. De zogenaamde agent vertelde dat er verdachten waren aangehouden die gegevens over kostbare goederen zouden hebben van het slachtoffer. Hij gaf vervolgens aan dat er iemand bij het slachtoffer zou langskomen om de waardevolle spullen op te halen. De melder vertrouwde het niet en schakelde de politie in na het telefoongesprek met de nepagent.

De politie hield later die avond nabij de woning van de melder een 16-jarige jongeman uit Best aan op verdenking van betrokkenheid bij deze babbeltruc. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.