Shock na dodelijke schietpartij, 112 werd gebeld: ‘vier minuten in de wacht’

Shock na dodelijke schietpartij, 112 werd gebeld: ‘vier minuten in de wacht’

Geplaatst op 24 juni 2024, om 13:23 uur

EINDHOVEN – Zondagavond waren veel kinderen en buurtbewoners getuige van een dodelijke schietpartij aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Op basisschool De Ontmoeting wordt maandag in de klassen nagepraat over de gebeurtenis.

Een ooggetuige, die anoniem wil blijven, deelt een schrijnend detail aan Omroep Brabant: “Ik heb zelf 112 gebeld. Het duurde vier minuten dat ik in de wacht stond bij 112, ik heb opgehangen en werd enkele minuten later teruggebeld.” De getuige zag ook dat er een kinderstoeltje op de achterbank van de auto van het slachtoffer zat.

Marcia Jansen, die recht tegenover de schietpartij woont, bracht haar kinderen naar een veilige plek in huis. “Er waren veel mensen, onder wie veel kinderen. De politie had moeite om ze op afstand te houden.”

Het onderzoek op de plek van de schietpartij duurde tot laat in de avond.

foto’s en video: Emergency Response Photographer