UPDATE: Man in het hoofd doodgeschoten midden op straat

UPDATE: Man in het hoofd doodgeschoten midden op straat

Geplaatst op 24 juni 2024, om 10:25 uur

EINDHOVEN – Zondagavond is een man zwaargewond geraakt bij een schietpartij aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Hij zou daarbij door het hoofd zijn geschoten. Korte tijd later overleed hij in het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats rond half acht ’s avonds. Het slachtoffer werd midden op straat neergeschoten. Na de melding kwam onder andere een traumahelikopter ter plaatse.

Direct na de schietpartij vluchtten meerdere verdachten in een auto. Deze auto werd een kilometer verderop in de wijk, aan de Yweinstraat, gevonden. De verdachten gingen daar te voet verder. Twee verdachten konden worden aangehouden en zitten nu vast.

Speurhonden en politiehelikopter ingezet
Agenten zochten tot laat in de avond naar andere verdachten in de omgeving. Een politiehelikopter werd ingezet om in de wijk naar hen te zoeken, en er werden speurhonden ingezet. Hoeveel verdachten er in totaal gezocht worden, kon de politie niet zeggen. “We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.”

Op Burgernet deelde de politie zondagavond signalementen van twee verdachten. Er wordt gezocht naar een getinte man met een kort baardje, een blauwe jas van het merk Nike en een broek met een witte streep.

De andere verdachte is een getinte man, gekleed in een zwarte pet en een zwart shirt met een print op de achterkant.

foto’s: Emergency Response Photographer