Vrouw (57) overleden na ernstig ongeluk tussen auto en bus

Vrouw (57) overleden na ernstig ongeluk tussen auto en bus

Geplaatst op 17 juni 2024, om 16:04 uur

SEROOSKERKE – Maandagmiddag is een 57-jarige vrouw overleden bij een ernstig ongeluk op de N57 bij Serooskerke. Een lijnbus en een auto botsten frontaal op elkaar, waarbij twee inzittenden van de bus gewond raakten. De weg is voorlopig afgesloten.

Het ongeluk gebeurde rond 12.40 uur ter hoogte van de voetbalvelden van VV Serooskerke. Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, politiewagens en een traumahelikopter, werden snel naar de plek van het ongeluk gestuurd. De komst van de traumahelikopter werd rond 13.00 uur geannuleerd.

Door de klap belandde de bus in een droogstaande sloot. De brandweer heeft de inzittenden van de bus één voor één eruit gehaald. In totaal zaten er zeven mensen in de bus, volgens de Veiligheidsregio.

De politie meldde rond 13.45 uur dat de vrouwelijke bestuurder van de personenauto bij het ongeluk is overleden. Twee anderen raakten gewond. De weg blijft nog tot zeker 18.00 uur dicht. Er is een plaatselijke omleiding ingesteld, maar verkeer van en naar Schouwen en Rotterdam wordt aangeraden om via Zierikzee te rijden. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en de bus wordt vanmiddag uit de sloot getakeld.