Meisjes op fatbike die botsten tegen auto zijn 8 en 13 jaar, jongste slachtoffer is zwaargewond

Meisjes op fatbike die botsten tegen auto zijn 8 en 13 jaar, jongste slachtoffer is zwaargewond

Geplaatst op 17 juni 2024, om 15:05 uur

BREDA – Twee meisjes, 8 en 13 jaar oud, raakten zaterdagmiddag gewond bij een botsing met een auto in Breda. De bestuurder van de auto is geen verdachte en is niet opgepakt, meldde de politie maandag.

Het jongste slachtoffer, het 8-jarige meisje, raakte zwaargewond en werd na de aanrijding behandeld door een trauma-arts. Ze is met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het 13-jarige meisje werd in een ambulance naar een ander ziekenhuis gebracht. Beide meisjes lagen zondag nog in het ziekenhuis.

De 25-jarige automobilist uit Zwolle die de meisjes aanreed, is na het ongeluk niet aangehouden. Hoewel de politie eerder meldde dat hij wel was aangehouden, werd hij alleen verhoord op het politiebureau. Hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen, maar maandag bevestigde de politie dat hij geen verdachte is in de zaak. Of de bestuurder onder invloed was, kon de politie maandagmiddag nog niet beantwoorden, meldt Omroep Brabant.