Twee gewonden en twee aanhoudingen bij steekpartij

Twee gewonden en twee aanhoudingen bij steekpartij

Geplaatst op 14 juni 2024, om 07:44 uur

AMSTERDAM – Bij een steekpartij in Amsterdam Osdorp zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee gewonden gevallen, waarvan een zeer ernstig. De eerste melding kwam rond tien voor half twee binnen van een gewonde man aan de Ookmeerweg, tien minuten later van een gewond slachtoffer in een bakkerij aan de Nieuwe Laan, waarvan de winkelkant aan de Osdorper Ban zit.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen naar beide locaties. Het slachtoffer in de bakkerij aan de Nieuwe Laan moest worden gereanimeerd. Een trauma-arts is vervolgens lange tijd in het pand bezig geweest voordat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere behandeling. Volgens buurtbewoners zou het slachteroffer onder meer in haar nek zijn geraakt.

Het slachtoffer dat aan de Ookmeerweg was aangetroffen is door de toegesnelde ambulancedienst vrij snel naar het ziekenhuis overgebracht. Op beide locaties is de boel afgezet voor sporenonderzoek. Agenten hebben ook in een woning aan de Ookmeerweg onderzoek gedaan.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam laat weten dat er op dit moment nog vrij weinig bekend is, maar dat beide incidenten vermoedelijk wel met elkaar te maken hebben. Naast de gewonde man en vrouw die naar het ziekenhuis zijn vervoerd zijn er ook twee mannen aangehouden.

Ook tussen de twee locaties aan de Ookmeerweg een de Nieuwe Laan, waar een paar honderd meter tussen zit, zoekt de politie naar sporen.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen