Man staat terecht voor moord op moeder (77), familielid onwel tijdens zitting

Man staat terecht voor moord op moeder (77), familielid onwel tijdens zitting

Geplaatst op 30 mei 2024, om 13:50 uur

ALMERE – Donderdagochtend is een familielid van de vermoorde Gerrie Revers uit Almere onwel geworden tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank van Lelystad. De man was enkele minuten buiten bewustzijn. Ambulancepersoneel werd opgeroepen, de man is naar het ziekenhuis overgebracht.

Voor de behandeling van de rechtszaak zijn twee dagen uitgetrokken. De zoon van de Almeerse vrouw staat terecht voor het doden van zijn moeder. Hij is niet degene die onwel werd. De zitting is meerdere keren onderbroken vanwege de emotionele reacties van de familie, waarbij enkele familieleden de zaal verlieten.

Op zaterdag 28 mei 2022 probeerde een zoon van Gerrie Revers contact met haar op te nemen. Toen dit niet lukte, schakelde hij een kennis en buurman in, die haar dood aantroffen in haar huis aan het Zuidwoldepad in Almere Stad. De politie startte een onderzoek, waarbij bleek dat de omstandigheden in de woning duidden op een misdrijf.

In juli 2022 werd de zaak besproken in het tv-programma Opsporing NL, waarbij de politie meldde dat meerdere persoonlijke spullen van Revers waren verdwenen. In september 2022 werd een 54-jarige man uit Lelystad, R. van der L., aangehouden op verdenking van moord of doodslag en diefstal. Later bleek dat hij een zoon van het slachtoffer is. Tijdens een voorbereidende zitting in januari 2024 ontkende Van der L. schuld. Zijn advocaat suggereerde dat Revers ook op natuurlijke wijze kon zijn overleden, maar een patholoog vond het waarschijnlijk dat ze door smoren en in bedwang houden om het leven was gekomen. Gestolen spullen werden later teruggevonden langs de A6, wat volgens het OM door Van der L. daar was neergegooid. Onderzoek toonde aan dat hij daar met zijn bestelbus langsreed en vaart minderde. De rechter wil de verdachte vooral bevragen over wat er precies is gebeurd. Van der L. beweert dat hij die nacht een seksafspraak had in Almere met een man genaamd ‘Paul’, vlakbij het huis van zijn moeder. Hij zou via de app Bink contact hebben gehad met ‘Paul’. De politie kon geen camerabeelden vinden die deze ontmoeting bevestigen, en ‘Paul’ bleek ontraceerbaar omdat hij een gratis account gebruikte, waarbij gebruikersgegevens niet worden opgeslagen.

Tijdens de zitting werd onthuld dat agenten die de woning van het slachtoffer bezochten opmerkten dat de verdachte wisselende verhalen vertelde over zijn contact met zijn moeder en zijn boodschappen voor haar. Dit gedrag wekte hun argwaan. De verdachte heeft een drugsverleden en kreeg vaak geld en boodschappen van zijn moeder.

Foto: Politie