Politie deelt ‘post mortem’-tekeningen van onbekende dode

Politie deelt ‘post mortem’-tekeningen van onbekende dode

Geplaatst op 30 mei 2024, om 14:10 uur

NEDERHEMERT ZUID – Op zaterdag 16 december 2023 vond een jager het levenloze lichaam van een man in het Heusdensch Kanaal bij Nederhemert-Zuid. Het slachtoffer is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De identiteit van de man is nog onbekend. Om zijn identiteit te achterhalen, heeft de politie post-mortem tekeningen laten maken die laten zien hoe de man er bij leven uit heeft kunnen zien. Aangezien het lichaam twee tot vier weken in het water heeft gelegen, kan de man forser zijn afgebeeld dan hij in werkelijkheid was.

De nog ongeïdentificeerde man wordt geschat tussen de 35 en 55 jaar oud en was ongeveer 1.60 meter lang. Hij had een slecht gebit met enkele rotte tanden en één opvallend lange tand linksboven. Isotopenonderzoek wijst uit dat de man zijn jeugd in het oosten van Europa heeft doorgebracht, mogelijk in Polen of Bulgarije. In de laatste periode van zijn leven verbleef hij in Noordwest-Europa, mogelijk in Nederland of Duitsland.

Bij zijn vondst droeg het slachtoffer schoenen van Puma en, opvallend, twee zwarte zwangerschapsleggings over elkaar heen.

Foto’s: Opsporing Verzocht