Grote uitslaande brand in opslagloods

Grote uitslaande brand in opslagloods

Geplaatst op 25 mei 2024, om 07:49 uur

BOXTEL – In de nacht van vrijdag op zaterdag brak een felle brand uit in een loods aan de Mezenlaan in Boxtel. Rond 0.35 uur werd de uitslaande brand opgemerkt en groot alarm geslagen. De brandweer schaalde op naar grote brand en rukte uit met drie tankautospuiten en twee waterwagens. Een ladderwagen kwam ter plaatse maar werd niet ingezet. Ook de regionale ademluchtcontainer was aanwezig.

Het vuur verspreidde zich snel en het klappen van de asbesthoudende dakplaten was goed hoorbaar. Er kwam veel rook vrij, die in de richting van Kalksheuvel en bedrijventerrein Ladonk trok. Op het terrein staan zo’n zestig hokken en loodsen, voornamelijk gebruikt voor opslag door bedrijven of particulieren.

De politie sloot de Mezenlaan tussen de Esschebaan en de Renbaan af en hield nieuwsgierigen op afstand. Wat er in de brandende loods stond, is nog niet bekend. De brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden.

Foto’s: Sander van Gils