Privédetective vindt gestolen machines terug dankzij tracker

Privédetective vindt gestolen machines terug dankzij tracker

Geplaatst op 24 mei 2024, om 20:30 uur

ARNHEM – Op donderdag 16 mei ontvingen agenten een melding dat er mogelijk gestolen goederen werden verkocht op de parkeerplaats van een grote bouwmarkt in Duiven. Deze melding kwam van een privédetective, ingehuurd door een andere bouwmarkt vanwege diefstal van kostbare werktuigen en machines.

De speurder had de dief/heler op het spoor gekregen door een tracker die bevestigd was aan een bosmaaier. De bestuurder van een bus met mogelijk gestolen goederen werd aangehouden op de Mercurion in Arnhem. De privédetective was aanwezig en gaf aan dat de getagde bosmaaier zich in de bestelbus zou bevinden.

Bij controle werd de bosmaaier inderdaad in de bus aangetroffen, samen met een reeks andere gestolen machines met een aanzienlijke handelswaarde. Hierop werd de 40-jarige verdachte aangehouden op verdenking van heling. Onderzoek zal uitwijzen of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal.

Deze zaak illustreert een succesvolle samenwerking en een effectief heterdaadje.