UPDATE: Bestuurster (35) aangehouden bij eenzijdig ongeval, honden met dierenambulance mee

UPDATE: Bestuurster (35) aangehouden bij eenzijdig ongeval, honden met dierenambulance mee

Geplaatst op 24 mei 2024, om 09:17 uur

TOLKAMER – Donderdagavond rond 23:25 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Zwarteweg in Tolkamer. Een vrouwelijke bestuurster botste met haar auto tegen een boom. Ondanks de forse impact kon de vrouw zelfstandig uit het voertuig stappen, maar zij weigerde zowel medisch onderzoek als medewerking aan een blaastest en drugstest door de politie.

De situatie escaleerde toen de vrouw agressief werd en uiteindelijk door de politie werd gearresteerd. In haar auto zaten drie honden: twee grote en één kleine. Omdat de vrouw elke vorm van medewerking weigerde en steeds agressiever werd, besloot de politie haar mee te nemen naar het bureau, waardoor de dieren achterbleven op de plaats van het ongeval.

De politie bleef ter plaatse om te wachten op de dierenambulance. De honden werden voor de nacht opgevangen door de dierenambulance en zullen daar blijven totdat ze weer worden opgehaald.

Foto’s: Persbureau Heitink