Verkeersruzie escaleert: hond bijt verdachte, man aangehouden

Verkeersruzie escaleert: hond bijt verdachte, man aangehouden

Geplaatst op 24 mei 2024, om 10:31 uur

DONGEN – Bij een verkeersruzie is vrijdag op zaterdagnacht een man gewond geraakt doordat hij meerdere malen door een hond is gebeten. Later werd hij aangehouden omdat hij dreigde met een mes en een vuurwapen. Rond 00.30 uur kregen meerdere surveillance-eenheden de opdracht om naar de Wagnerstraat te gaan, waar iemand gewond thuis was gekomen, en naar de Straussstraat, waar een conflict had plaatsgevonden. Al snel bleek dat deze twee meldingen met elkaar te maken hadden.

Een bewoner van de Straussstraat liep iets na middernacht met zijn hond over straat toen er een auto langs kwam rijden. Er ontstond een conflict tussen hem en de bestuurder van de auto, die vervolgens uitstapte en een confrontatie volgde. Na een woordenwisseling trok de bestuurder een mes, maar de bewoner wist het mes af te pakken en weg te gooien. De bestuurder pakte daarop een vuurwapen en probeerde te schieten, maar het wapen haperde. De bewoner ging toen, samen met zijn hond, in de aanval. Tijdens het gevecht beet de hond de bestuurder, en de bewoner wist het vuurwapen af te pakken. De bestuurder vluchtte vervolgens.

De verdachte werd vanuit zijn woning naar het ziekenhuis gebracht, terwijl er contact werd opgenomen met de bewoner. Op aanwijzing van de bewoner werden in de struiken een mes en een vuurwapen gevonden. Na behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Foto: politie