Limburgers gewond bij instorting dakterras Mallorca

Limburgers gewond bij instorting dakterras Mallorca

Geplaatst op 24 mei 2024, om 11:14 uur

MALLORCA – Bij de instorting van een dakterras op Mallorca zijn ook enkele Limburgers gewond geraakt. Een vriendengroep uit Baarlo was donderdagavond bij de Medusa Beach Club aanwezig toen het dak instortte. De groep, bestaande uit vijf stellen, was op vakantie op het Spaanse eiland.

Bij het ongeval vielen vier doden en raakten zo’n twintig mensen gewond. Enkelen van hen zijn zwaargewond en verkeren nog in levensgevaar, aldus Spaanse media. Zeker vier Limburgse vakantiegangers liepen verwondingen zoals botbreuken op. Ongeveer de helft van de vriendengroep moest naar het ziekenhuis, waarbij een Baarlonaar een operatie moest ondergaan. De gewonden worden behandeld in verschillende ziekenhuizen in Palma. “Gezien de omstandigheden maken de slachtoffers uit Baarlo het goed,” zegt een familielid van de betrokkenen.

De familie van de getroffen Baarlonaren, die tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, vertrok vrijdagochtend naar Mallorca om hun naasten te ondersteunen. Volgens Spaanse media zijn de dodelijke slachtoffers drie vrouwen en een man. Twee van de vrouwen waren Duitse toeristen van 20 en 30 jaar. Een andere omgekomen vrouw, 23 jaar oud, werkte in het restaurant. Het mannelijke slachtoffer was een 44-jarige Senegalees.

De getroffen Medusa Beach Club bevindt zich aan de boulevard. Het terras op de eerste verdieping stortte rond 20.30 uur in, mogelijk door overbelasting, aldus de brandweer. Het terras viel een verdieping lager op de begane grond, die vervolgens ook instortte. Onder deze verdieping bevond zich een kelder, waar de meeste slachtoffers werden gevonden.

Foto: X DanielJ23480098