Pand van weddingplanner gaat in vlammen op, onderzoek naar brandstichting

Pand van weddingplanner gaat in vlammen op, onderzoek naar brandstichting

Geplaatst op 20 mei 2024, om 09:20 uur

EINDHOVEN – Een bedrijfsruimte aan de Greefstraat in Eindhoven is vannacht uitgebrand. De eerste melding kwam om 03:50 uur binnen bij de brandweer.

De brandweer arriveerde met twee tankautospuiten, een hoogwerker en een Officier van Dienst (OvD). Naast het blussen van de brand op de begane grond controleerde de brandweer ook de bovenliggende appartementen. In het pand bevindt zich een bedrijf dat feesten en bruiloften aankleedt en organiseert.

Voor het pand vond de politie een schroevendraaier op de stoep, die in een DNA-bewijszak is veiliggesteld en meegenomen. Er waren ook beschadigingen op de deur, en onderzoek moet uitwijzen of het om braaksporen gaat, aldus de OvD.

De brandweer en politie vermoeden brandstichting en doen gezamenlijk onderzoek. Het team brandonderzoek van de brandweer is ook ter plaatse gekomen. Agenten nemen verklaringen op van omstanders en controleren of er in de omgeving camera’s hangen.

Naast het deel waar de brand woedde, bevindt zich een sportschool die vol rook kwam te staan. De brandweer heeft de locatie geventileerd. De politie blijft de locatie voorlopig bewaken totdat deze kan worden dichtgetimmerd.