Verwarde man in woning aangehouden door arrestatieteam

Verwarde man in woning aangehouden door arrestatieteam

Geplaatst op 18 mei 2024, om 07:57 uur

ROTTERDAM – Op de Brederodestraat in Rotterdam is een dreigende situatie ontstaan door een persoon met verward gedrag. De politie meldt dat de man “Allahu Akbar” uit het raam schreeuwt en de gaskraan in zijn woning heeft opengezet. Daarnaast hangt hij met zijn benen uit het raam. De korpsonderhandelaar is ingeschakeld en probeert contact met hem te maken.

De hulpdiensten hebben groots opgeschaald en er is een GRIP 1-situatie uitgeroepen. Het arrestatieteam en het QRT van de brandweer zijn opgeroepen, en er is een reddingskussen ter plaatse gebracht. De omliggende woningen zijn ontruimd. Stedin is bezig om onder politiebewaking het gas af te sluiten door de gasleiding in de grond af te sluiten.

De brandweer heeft een pelotonsinzet opgeroepen en staat standby voor het geval de situatie escaleert. Een lid van het arrestatieteam heeft de verdachte al abseilend overmeesterd. Hij is met een ambulance afgevoerd.

Foto’s: JB Media