KNMI Waarschuwt voor Stevige Onweersbuien in Nederland

KNMI Waarschuwt voor Stevige Onweersbuien in Nederland

Geplaatst op 18 mei 2024, om 18:36 uur

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor de namiddag en avond code geel afgegeven vanwege verwachte stevige onweersbuien. Deze waarschuwing geldt voor meerdere provincies, waaronder Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, en Overijssel.

Weersomstandigheden
Bij de aangekondigde onweersbuien kunnen hagelstenen tot 2 centimeter groot voorkomen. Daarnaast wordt er tussen de 10 en 20 millimeter regen per uur verwacht en zijn er mogelijke windstoten tot 60 kilometer per uur.

Gevolgen en Adviezen
De verwachte weersomstandigheden kunnen plaatselijk overlast veroorzaken, vooral voor buitenactiviteiten zoals sportevenementen en activiteiten in tenten. Het KNMI adviseert om alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te treffen waar nodig.

Verwachting voor de Avond
In de tweede helft van de avond zullen de buien vanuit het noorden geleidelijk afnemen en minder intens worden. Desondanks blijft het raadzaam om de weersvoorspellingen en updates van het KNMI in de gaten te houden.