Fietser (56) overleden na aanrijding met Wegenwacht, bestuurder nog vast

Fietser (56) overleden na aanrijding met Wegenwacht, bestuurder nog vast

Geplaatst op 18 mei 2024, om 16:47 uur

EINDHOVEN – De 56-jarige fietser die donderdag in Eindhoven mogelijk met opzet door een bestuurder van een ANWB-bus werd aangereden, is vandaag aan zijn verwondingen overleden.

De verdachte bestuurder, een 58-jarige man, zit nog vast, meldt de politie op X. Hij werd na de aanrijding op de Van Minderhoutstraat aangehouden. De ANWB heeft bevestigd dat het om een medewerker van de Wegenwacht gaat.

Na een eerste onderzoek vermoedt de politie dat de bestuurder het slachtoffer met opzet heeft aangereden. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na de aanrijding was de Van Minderhoutstraat urenlang afgesloten voor politieonderzoek.

Foto’s: Dave Hendriks