Man aangehouden voor vernielen regenboogvlag

Man aangehouden voor vernielen regenboogvlag

Geplaatst op 14 mei 2024, om 14:25 uur

AMSTERDAM – De politie heeft maandagavond 13 mei een man – wiens identiteit nog niet is vastgesteld – aangehouden op verdenking van het vernielen van een regenboogvlag. De vlag hing aan een bedrijfspand aan de Weteringschans.

Rond 21:15 ziet een passant dat de verdachte, een man met een witte pet, de vlag in brand steekt met een aansteker. Vervolgens loopt hij weg in de richting van het Frederiksplein. De getuige loopt achter de verdachte aan en belt direct de politie. Op basis van het signalement kan de verdachte kort daarop worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzet hij zich en spuugt in de richting van de twee agenten.

De man is ingesloten voor nader onderzoek. Omdat er aanwijzingen zijn dat discriminatie mogelijk een rol heeft gespeeld bij het vernielen van de vlag zal dit als strafverzwarende omstandigheid worden meegenomen.